Zemeljska dela

V Dobruški vasi najprej grozil z zračno puško, nato so napadli še policiste

G.G.
21. 9. 2023, 09.50
Posodobljeno: 21. 9. 2023, 09.53
Deli članek:

Včeraj je bilo burno na območju Dobruške vasi.

B.B./Dolenjski list
Fotografija je arhivska

Policiste so okoli 13. ure obvestili o sporu pri izvajanju zemeljski del na zasebnem zemljišču. Nek moški je oviral lastnika zemljišča pri izvajanju del, zagrozil mu je celo z orožjem. Lastnik je zato zadevo prijavil policiji.

Ko sta policista prišla do kraja »incidenta«, ju je napadlo večje število vaščanov. Poskušali so preprečiti, da bi prijela moškega, ki je z orožjem grozil lastniku zemljišča. Kasneje so morali policista in policista zaradi lažjih poškodb oskrbeti reševalci. Z njima je vse v redu, sta v domači oskrbi.

Na pomoč so prišli dodatni policisti. S skupnimi močmi so prijeli štiri najbolj srborite »osumljence«, poroča PU Novo mesto. Eden pa je pobegnil. Začeli so z iskalno akcijo, v katero so se vključili še kriminalisti in izurjeni pasji smrčki, območje je preletaval helikopter. Kmalu so izsledili in prijeli še petega osumljenca.

Policisti so med preiskavo našli in zasegli zračno puško, s katero je grozil prvi osumljenec. Preiskava še poteka, ko bo zaključena, bodo zoper peterico podane ustrezne kazenske ovadbe.