Združeno kraljestvo žaluje

Nogometni up se je zaradi bolezni poslovil pri zgolj 23 letih

S.Š.
20. 9. 2023, 08.00
Posodobljeno: 20. 9. 2023, 08.08
Deli članek:

Tragična novica te dni pretresa angleški nogometni svet. Nekdanji reprezentant U16 Ben Cull je izgubil bitko z rakom pri komaj 23 letih.

Instagram
Z boleznijo se je boril šest let.

Po poročanju angleških medijev je 23-letnika čakala obetavna nogometna kariera v klubu FC Southampton, pred kratkim pa se je Ben zaročil s svojim dekletom.

"Včeraj sem izgubila vse svoje življenje, zaročenca, sorodno dušo, svojo osebo, ves svoj svet ..." je na Instagramu zapisala Benova zaročenka 22-letna Daisy Morrison. "Vedno sem upala in molila, da ta dan ne bo nikoli prišel. Resnično imam zlomljeno srce, še nikoli nisem čutila takšne bolečine. Oboževala sem te bolj kot bi lahko izrazile besede. Ben, vsak dan si se tako boril zame in me vedno postavi na prvo mesto. Nikoli te ne bom pozabila.”

Diagnozo prejel leta 2016

Cull, ki je že od rane mladosti igral za FC Southampton, je debitiral v angleški reprezentanci U16 pri zgolj 14 letih, pred njim pa je bila odlična kariera.

Nato pa je sledil tragični udarec usode: ko je bil star komaj 17 let, so mu odkrili raka, Cull pa je moral kariero postaviti na stranski tir.

"Vsi, ki smo povezani s Southamptonom, smo bili povsem potrti, ko smo slišali novico o tragični smrti Bena Culla. Misli vseh v klubu so z Benovo družino, prijatelji in njegovo partnerko Daisy v tem izjemno težkem času," je FC Southampton izrazil sožalje prek Twitterja.