Tragična nesreča

Na Soči se je prevrnil raft, ena oseba umrla

D.K.
19. 9. 2023, 14.10
Posodobljeno: 19. 9. 2023, 14.48
Deli članek:

Na območju reke Soče se je danes dopoldne pripetila tragična nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

PGD Kobarid
Reševanje udeleženca raft spusta na reki Soči pri Trnovem ob Soči.

Danes okoli 11.30 se je pod Trnovim, občina Kobarid, na reki Soči prevrnil raft. Pri tem je enega od udeležencev odneslo okoli 200 metrov po strugi, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. 

Ni mu bilo pomoči

Občani so ga rešili iz vode in oživljali do prihoda gorskih reševalcev GRS Tolmin, gasilcev PGD Kobarid, reševalcev NMP Tolmin in pripadnikov Društva reševalcev iz vode. Vendar je bilo oživljanje neuspešno. Pokojnik je bil prenesen do kampa v Trnovem, kjer so ga prevzeli delavci pogrebne službe Komunale Tolmin. 

Odzvala se je tudi že policija

Kot so naknadno sporočili iz PU Nova Gorica, so bili policisti obveščeni o nesreči na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči. Po prvih podatkih se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka (občina Bovec) proti izstopni točki Trnovo 1 pri naselju Trnovo ob Soči (občina Kobarid). Pri tem je prišlo do nesreče, kjer je eden od udeležencev izgubil življenje, dva udeleženca raftanja pa sta bila telesno poškodovana. Kljub takojšnji nudeni prvi pomoči oz. oživljanju na kraju je ena oseba preminula. 

O dogodku so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe, so dodali. 

Umrl tuj državljan

"Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, Policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja. Več podrobnosti o nesreči bomo širši javnosti lahko posredovali po zaključku preiskave," so v sporočilu za javnost navedli na PU Nova Gorica.