Brezobzirno maščevanje

Stari znanec organov pregona v Zgornjem Dupleku moril iz koristoljublja

J.V.
19. 9. 2023, 14.05
Posodobljeno: 19. 9. 2023, 14.21
Deli članek:

Na mariborski policijski upravi so predstavili nekatere podrobnosti umora 64-letnega domačina v Zgornjem Dupleku.

Andrej Petelinšek / Večer
Na kraju zločina.

Minulo soboto so k dežurnemu preiskovalnemu sodniku privedli 33-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo, da je v jutranjih urah 8. septembra umoril 64-letnega domačina iz Zgornjega Dupleka, podjetnika Dragana G.

Osumljenca so prijeli dan prej na območju Maribora, preiskovalni sodnik pa ga je po zaslišanju vtaknil v pripor. "Osumljeni je bosanski državljan, z začasnim prebivališčem na območju Republike Hrvaške, ki je zadnjih nekaj mesecev, zaradi zaposlitve v Sloveniji, neprijavljen prebival v bližini naslova žrtve," so pojasnili na policiji.

Spomnimo: umorjenega sta 8. septembra v popoldanskem času našla njegova znanca, ki sta se z njim predhodno dogovorila za izvedbo del v njegovi delavnici. O tem sta takoj obvestila policijo. Po pregledu trupla je bilo ugotovljeno, da je umrl nasilne smrti.

Osumljeni povratnik s področja premoženjske kriminalitete

"Pri kasnejšem ogledu kraja kaznivega dejanja smo našli in zavarovali različne sledi in predmete, ki so potrjevali sume glede nasilne smrti, med drugim tudi topi predmet, ki ga je osumljeni uporabil pri storjenem kaznivem dejanju. Pri ogledu je sodeloval tudi policist – vodnik službenega psa za detekcijo bioloških sledi," pojasnjujejo na policiji.

Motiv za umor iz brezobzirnega maščevanja je povezan s koristoljubljem. Na podlagi sodelovanja s tujimi varnostnimi organi je bilo ugotovljeno, da je 33-letni osumljenec povratnik s področja premoženjske kriminalitete, obravnavan pa je bil tudi že za kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. Kakor koli. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 in največ 30 let zapora.