Krvava Slovenija

Prijeli osumljenca za umor v Zgornjem Dupleku; 33-letni tujec ni dobro pobrisal sledi

J.V./STA
18. 9. 2023, 07.45
Posodobljeno: 18. 9. 2023, 08.00
Deli članek:

Mariborski policisti so v petek aretirali 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki ga utemeljeno sumijo, da je 8. septembra umoril 64-letnega moškega v Zgornjem Dupleku, piše časnik Večer. Na PU Maribor naj bi več podrobnosti pojasnili jutri.

Andrej Petelinšek / Večer
Kakšen naj bi bil motiv za zločin v Zgornjem Dupleku, se za zdaj še ugiba, poroča Večer.

Kot poroča Večer, naj bi kriminalisti krog osumljencev že po prvih zbranih obvestilih in dokazih zožili na enega, točno določenega človeka, a prijetja takrat še niso mogli izpeljati, saj je domnevni morilec podjetnika iz Zgornjega Dupleka pobegnil v BiH. Osumljenca so prijeli v petek, potem ko se je, očitno prepričan, da je za seboj dobro pobrisal sledi, ta teden sam vrnil v Slovenijo oziroma se je nameraval peljati skozi njo na delo v drugo državo EU.

Osumljeni se nahaja v sodnem pridržanju

"O preiskavi nasilne smrti v Zgornjem Dupleku lahko v tem trenutku potrdimo, da so policisti 15. septembra zjutraj na območju naše policijske uprave prijeli 33-letnega moškega, državljana BiH," je na vprašanje časnika odgovoril Boštjan Velički z mariborske policijske uprave. Ob tem je še povedal, da so tujca ovadili zaradi kaznivega dejanja umora in ga v soboto privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.

64-letnika našli mrtvega v delavnici

Po pisanju Večera so 64-letnega moškega mrtvega našli v delavnici na njegovem domu v Zgornjem Dupleku, kjer naj bi ga storilec pretepel s topim predmetom in ga predvsem po glavi tako hudo poškodoval, da mu reševalci niso mogli rešiti življenja. Kako sta se osumljeni in njegova žrtev poznala in kaj je bil motiv za umor, preiskovalci še niso razkrili, bodo pa podrobnosti preiskave predstavili že ta teden, predvidoma v torek, dodaja časnik.