Huda nesreča

Cirkusantka Marta vpričo gledalcev s štirih metrov zgrmela na tla

R.T.
9. 6. 2023, 13.21
Posodobljeno: 9. 6. 2023, 13.21
Deli članek:

Med včerajšnjo cirkuško predstavo v kraju Rastatt v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg se je hudo ponesrečila 28-letna akrobatka Marta Vylslotska.

Circus Rudolf Renz
Marta Vylslotska

S svojega kroga, s katerim je Marta Vylslotska zaokrožila po areni, je vpričo gledalcev z višine približno štirih metrov zgrmela na tla. »Stal sem v zakulisju, ko sem zaslišal top udarec,« je za nemški Bild pojasnil direktor cirkusa Rudolf Renz, ki je dodal, da je nato med publiko završalo, a se je »pogumna Marta pobrala in areno zapustila na lastnih nogah! Tipična artistka!« Vylslotsko so nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v bližnjem Karlsruheju.

Bild še poroča, da je moral pri močeh in trezne glave ostati tudi njen soprog Olek, ki je moral le malo po nesreči v areni izvesti lastno točko, v kateri mora poskrbeti za nasmehe na obrazu gledalcev. Nastopa namreč kot klovn.

Natančen vzrok nesreče še ni znan, po navedbah Renza pa je bila to njena prva tovrstna nezgoda. »Včeraj je močno deževalo. Artisti se morajo sprehoditi iz prikolic do cirkuškega šotora, verjetno je bil njen kostum razmočen, zato je izgubila oprijem,« je ocenil. Zadevo sicer preiskuje policija, a zaenkrat kaže, da gre za nesrečo pri delu.