Čelno trčenje

V grozljivki pri Splitu umrli sestri, ki sta odhajali z rojstnega dneva

R.T.
9. 6. 2023, 09.29
Posodobljeno: 9. 6. 2023, 12.17
Deli članek:

V tragični prometni nesreči, ki se je malo po polnoči zgodila nedaleč od Splita, sta umrli dve osebi. Po poročanju hrvaških medijev gre za 25 in 21 let stari sestri.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Malo pred 1. uro je silovito počilo na cesti v občini Dicmo severovzhodno od Splita. V trčenju škode in mercedesa sta ugasnili dve življenji, še ena oseba je utrpela lažje poškodobe. Po poročanju hrvaških medijev sta umrli obe osebi v škodi, in sicer 25 in 21 let stari sestri, medtem ko jo je z lažjimi poškodbami odnesel 19-letnik, ki je sedel za volanom mercedesa.

Policisti so ogled kraja nesreče opravljali do zgodnjih jutranjih ur, o tem, da je bilo trčenje silovito, pa pričajo prizori zverižene pločevine. Sila je bila namreč tako velika, da je motor škode odtrgalo in vrglo iz motornega prostora. Pristal naj bi več kot 10 metrov od vozila. Hrvaška policija v jutranjem poročilu še ni postregla s podatki o tem, kako hitro sta se gibali obe vozili in ali je bil kateri od voznikov pod vplivom alkohola.

Časnik Slobodna Dalmacija je pozneje poročal, da sta sestri v trenutku tragedije ravno odhajali s praznovanja rojstnega dne, ki je potekalo v gostišču ob cesti. Ko sta se želeli vključiti na cesto, je vanju z mercedesom trčil 19-letnik. Trčenje je bilo po navedbah časnika tako silovito, da je škodo, v kateri sta se nahajali sestri, odbilo najmanj 30 metrov po cestišču, pri čemer je odtrgalo tudi motor.