Ostrava

Blažena odšla na cigareto in klepet, 4-letna hčerka medtem zažgala hišo s 25 najemniki

J.V.
7. 6. 2023, 16.25
Posodobljeno: 7. 6. 2023, 16.29
Deli članek:

Eden od najemnikov je skočil skozi okno in si zlomil rebra.

HZS Moravskoslezského kraje
Reševalna akcija gasilcev.

V Ostravi na Češkem se je pričelo sojenje 27-letni Blaženi G., ki je julija lani skočila k sosedom na cigareto, medtem pa je njena takrat 4-letna hčerka Deniska zažgala stanovanjsko hiši s petindvajsetimi najemniki, poroča Blesk.

"Ona je spala, jaz pa sem šla ven kadit. Razumem, da sem odgovorna za to, kar se je takrat zgodilo," je povedala na sodišču. Obtožena je povzročitve splošne nevarnosti, in sicer iz malomarnosti, za kar ji grozi do pet let zapora. "Vžigalnik je ležal doma. Kriva sem, to je jasno. Priznam, kaj pa naj," je pojasnila in skomignila z rameni. Deniska je najprej zanetila vzmetnico, na kateri je spala, ogenj pa se je potem hitro razširil na celotno stanovanje in nato na celotno hišo.

HZS Moravskoslezského kraje
Reševalna akcija gasilcev.

Eden od najemnikov je skočil skozi okno in si zlomil rebra. Večino so jih iz goreče stavbe rešili gasilci, osem so jih odpeljali na urgenco, ker so se nadihali dima, med njimi šest otrok in invalida, ki so ga odnesli na nosilih. Požar je na objektu povzročil za več kot 400 tisoč kron škode (skoraj 17 tisoč evrov), delavci pa objekt prenavljajo še danes. Obtožena Blažena pa stanovalcem tudi še vedno dolguje nekaj deset tisočakov za stroške zdravstvene oskrbe, še piše Blesk.