Ročna bomba

Po dvojnem umoru v Fužinah se je Dušan v avtu razstrelil

J.V.
6. 6. 2023, 12.55
Posodobljeno: 6. 6. 2023, 13.31
Deli članek:

V ponedeljek malo pred 15. uro so pri znanem lokalu v Fužinah odjeknili streli. Hitro po tem so policisti odkrili tri trupla.

Bobo
Do streljanja je spet prišlo pri znanem fužinskem lokalu.

Kot so povedali očividci, sta moška bila gosta v lokalu Sombrero, ko je k njima pristopil storilec. Umaknili so se s terase na otroško igrišče lokala, kjer naj bi strelec izvlekel pištolo in ju ustrelil. Po pripovedovanju domačinov, ki so žrtvi poznali, bi lahko med njimi šlo za dolžniški spor. Neuradno sta ustreljena lastnik zastavljalnice Rabella Robert V. in njegov družbenik Rajko Č., storilec pa naj bi bil Dušan Vulić, ki naj bi pri njiju pred leti zastavil nekaj svoje lastnine, zdaj, ob prihodu iz zapora, pa jo je hotel odkupiti nazaj, a naj bi Robert zanjo znatno povišal ceno. 

Vulić je stari znanec policije, specialni povratnik, v preteklosti že obsojen zaradi ropa, trgovanja z drogo, nasilja v družini, zanemarjanja otroka, posilstva, trgovanja z orožjem in preprodaje uspaval in pomirjeval.

Strelec je s kraja zločina pobegnil z avtom, pri sebi je imel celo ročno bombo, uro in pol po streljanju pa so s policije sporočili, da so v širši okolici, na območju Most, odkrili mrtvega 48-letnega Ljubljančana, za katerega domnevajo, da bi lahko bil storilec. Sodil si je sam, z eksplozivom in orožjem, je pojasnil Goran Novak iz oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana.

Motiv še ni znan. Poškodovanima moškima, starima 57 in 58 let, je bila na kraju nudena prva pomoč, a sta za posledicami umrla na kraju. "Kljub tem tragičnim dogodkom je Slovenija še vedno varna država, kjer so tovrstni dogodki redki in zato so določena namigovanja v javnosti, da se javna varnost poslabšuje povsem neutemeljeni," je poudaril Novak. Kot je znano, je januarja na ljubljanskem Viču zamaskiran moški večkrat ustrelil 34-letnega Igorja Mančiča. Šlo je za mafijske posle, saj je bil ustreljeni v sporu s slovensko celico Kavaškega klana; pred leti naj bi jim s pajdaši ukradel za pol milijona evrov mamil.

Bralec
Januarski mafijski obračun na Viču.