Drzna tatvina

Našli roparje, ki so 92-letniku v Črnomlju ukradli več kot 10 tisoč evrov

M. T. V.
2. 6. 2023, 12.40
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 12.44
Deli članek:

Gospoda, ki je na banki dvignil večjo vsoto denarja, so zasledovali trije nepridipravi in ga na koncu 'olajšali' za vrečko z dokumenti in polno denarnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sredi maja do neznanci v Črnomlju oropali 92-letnega moškega. Ta je v banki dvignil gotovino v višini več kot deset tisoč evrov, kar je očitno nekdo še kako budno spremljal. Očitno ga je že v banki opazovala ženska, se prepričala, da je denar dobil, nato pa je po telefonu poklicala dva pajdaša in 92-letnika počakala pred banko. Nekaj časa je hodila za njim, dokler nista prišla njena pomagača, skupaj oziroma izmenično so gospoda spremljali po mestu, kjer je opravil še nekaj opravkov v več ustanovah. Ko se je gospod odpravil domov, pa so roparji napadli: iz rok so mu iztrgali vrečko z dokumenti in denarnico z gotovino ter pobegnili.

Gospod je seveda takoj obvestil policijo, ki je pričela s preiskavo in hitro našla vse tri nepridiprave. V naselju Lokve so možje postave opravili hišne preiskave na naslovih osumljencev in našli ter zasegli mobilne telefone in manjšo količino prepovedane droge. Zoper trojico bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

»Občane opozarjamo na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali v bančnih poslovalnicah. Pozorni naj bodo na sumljive osebe, ki jih opazujejo in spremljajo. Z zaposlenimi na banki naj se skušajo dogovoriti, da dvig opravijo v prostoru, kjer je zagotovljena zasebnost, predvsem pa naj večjih količin denarja ne prenašajo naokrog. Če je le možno, naj predvsem starejše pri teh opravilih spremlja nekdo od svojcev ali oseb, ki jim zaupajo,« svetuje policija.