Nasilje nad žensko

Pretepal partnerico in jo zaradi dolga silil v prostitucijo

Sijan Pretnar
1. 6. 2023, 19.30
Posodobljeno: 1. 6. 2023, 19.31
Deli članek:

Za zapahi koprskega pripora je konec prejšnjega tedna končal 24-letni državljan Kosova, ki so ga koprski kriminalisti osumili več kaznivih dejanj: od zlorabe prostitucije do lahke telesne poškodbe in nasilja v družini. Zaradi namišljenega dolga je svojo 22-letno partnerico spodbujal, da denar za odplačilo dolga služi s prostitucijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so dobili obvestilo, da je v soboto 20. maja moški v hotelski sobi v Portorožu večkrat udaril in brcnil 22-letno ukrajinsko državljanko. Partner je z udarci in brcami dekle lažje poškodoval. Po informacijah portala Primorske novice, je dekle našlo službo v Portorožu, njen partner, 24-letni Kosovar, pa je živel na območju Ljubljane, kjer so koprski kriminalisti na njegovem naslovu minuli petek opravili hišno preiskavo. Zasegli so mu več elektronskih naprav in nekaj listinske dokumentacije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da 24-letnik in dve leti mlajše dekle nista imela romantičnega razmerja. Nasprotno, bilo je vse prej kot to. Osumljeni naj bi namreč od začetka januarja do konca februarja dekletu grozil in jo izkoriščal, s pretvezo o navideznem dolgu naj bi jo spodbujal, da je denar za odplačilo dolga služila s prostitucijo. Po informacijah naj bi ta navidezni dolg znašal več kot deset tisoč evrov. S prostitucijo naj bi se ukrajinska državljanka v začetku leta ukvarjala na območju Ljubljane.

Štiriindvajsetletnik naj bi jo tudi pred zadnjim nasilnim dejanjem večkrat pretepel. Po aretaciji konec minulega tedna so policisti osumljenega pripeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici koprskega okrožnega sodišča. V kazenski ovadbi ga sumijo kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, lahke telesne poškodbe in nasilja v družini, ker naj bi v družinski skupnosti grdo ravnal z 22-letnico, jo pretepal in jo poniževal.

Bobo
Zavod za prestajanje kazni zapora Koper.

Državna tožilka je po zaslišanju za 24-letnika predlagala pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumnosti. Preiskovalna sodnica se je z njo strinjala in je za državljana Kosova odredila pripor. Po zaslišanju so ga zato odpeljali za zapahe koprskega zapora.