Nesrečni pešec

Umrl znani slovenski fotograf, v katerega je trčil drseči motor, poklonila se mu je tudi Tina Maze

R.T.
1. 6. 2023, 08.38
Posodobljeno: 1. 6. 2023, 11.24
Deli članek:

Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in 59-letnega pešca.

Galerija Velenje
Peter Marinšek

Do nesrečnega dogodka je prišlo v ponedeljek v Velenju, ko je motorist zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene črte in neprilagojene hitrosti vožnje, trčil v avtomobil, ki je pred njim v križišču pravilno zavijal levo. 29-letni voznik motorja je padel, njegov motor pa je zdrsnil proti prehodu za pešce in trčil v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto. Policija je ob preiskavi dogodka ugotovila, da je bil voznik motorja vinjen, prav tako je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Celjska policija uprava je danes sporočila, da je 59-letni pešec, znani slovenski fotograf Peter Marinšek, ki so ga s helikopterjem prepeljali v mariborski klinični center, včeraj umrl. Zoper 29-letnega voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba po 324. členu KZ-1B na ODT Celje.

Na smrt znanega fotografa so se odzvali čustveno odzvali iz Galerije Velenje, s katero je Marinšek pogosto sodeloval. "Neskončno bomo pogrešali klike tvojega fotoaparata, vse tvoje zabavne pripovedi in serije vrhunskih fotografij. Predvsem pa bomo pogrešali Tebe! Hvala za vse skupne zgodbe. Ne, ne bodo šle v pozabo," so zapisali.