Neprišteven

Umoril mamo Dobrinko, a zapora ne bo videl

J.V.
30. 5. 2023, 16.00
Posodobljeno: 30. 5. 2023, 16.03
Deli članek:

Višje sodišče v Beogradu je presodilo, da mora 26-letnik na obvezno psihiatrično zdravljenje.

Facebook
26-letnik je bil v kritičnem času neprišteven, ugotavlja stroka.

26-letni Đorđe Marić, ki je konec septembra lani v stanovanju na Voždovcu do smrti pretepel svojo 61-letno mamo Dobrinko, pri čemer jo je s topim predmetom večkrat udaril po glavi, je bil na višjem sodišču v Beogradu obsojen za umor, a zapora ne bo videl, saj je bil zaradi duševnih motenj v kritičnem času neprišteven, poročajo srbski mediji.

Sodba 26-letniku se tako glasi: obvezno psihiatrično zdravljenje in pridržanje v posebni zaporski bolnišnici. Kot je pojasnil predsednik senata, dejstva v tej zadevi niso sporna, izvedenska komisija pa je ocenila, da obtoženi potrebuje zdravljenje. Ta ukrep je predlagalo tudi tožilstvo glede na ugotovljeno duševno stanje Mariča, poroča Republika.

Marić je pred izrekom sodbe priznal umor in pred višjimi sodniki podal svoj zagovor. Kot je pojasnil, je malo pred dogodkom doživel prometno nesrečo, po kateri se mu je zdravstveno stanje poslabšalo. "Mislil sem, da me nekdo zasleduje," je poudaril. Pa tudi, da sta imela z mamo dober odnos, "imel sem jo najraje, nisem vedel, da sem to storil". Okoliščin, kako se je zgodil umor, se ne spominja, v glavi ima samo nekaj prebliskov, še piše Republika.