Trije huje poškodovani

FOTO: Traktorju odpovedale zavore, maturanti zgrmeli 20 metrov v globino

R.T.
26. 5. 2023, 12.21
Posodobljeno: 26. 5. 2023, 18.16
Deli članek:

V Labinu so si maturanti popestrili zadnji šolski dan, ko se je grdo zapletlo.

Bobo
Posledice nesreče.

Dijaki zaključnega letnika Srednje šole Mate Blažina iz Labina na vzhodu Istre so se nagnetli na traktor s prikolico in se pred slavjem zapeljali po lokalni cesti. Ko so prišli na bolj strmo cesto, se je traktor prevrnil in končal med grmovjem. Dijaki in dijakinje so popadali s prikolice in traktorja.

Direktorica Splošne bolnišnice Pulj Irena Hrstić je na tiskovni konferenci podala najnovejše podatke o stanju poškodovanih. V bolnišnico so sprejeli 11 poškodovanih deklet in tri fante. Trije med njimi so huje poškodovani, a niso v življenjski nevarnosti. Dva sta potrebovala operacijo, eden zaradi zloma roke in gležnja. Enega maturanta so takoj po začetni obravnavi poslali domov, ostali ostajajo na opazovanju. Kot je še poudarila Hrstić, na srečo nihče ni utrpel poškodb glave.

Predsednik istrske županije Boris Miletić je sporočil, da so se izognili veliki tragediji. "Meja med zabavo in tragedijo je tanka, zato previdnost ni nikoli odveč," je dodal po poročanju Hine. Poveljnik gasilske enote v Labinu Saša Stepančić pa je za portal hrvaške televizije N1 pojasnil, da je traktor, na katerem je bilo 14 oseb, zapeljal s ceste. Dodal je, da je bil razlog za nesrečo po neuradnih informacijah pregrevanje zavor, ki so zato odpovedale, vozilo pa je pristalo 20 metrov globoko v grapi.