Žalostna usoda

Goričani pretreseni nad tragično smrtjo Tive, ki jo je zbil tovornjak

P.K.
26. 5. 2023, 10.30
Posodobljeno: 26. 5. 2023, 10.32
Deli članek:

V torek popoldne je v naselju Vogrsko 23-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, povozil 45-letno motoristko.

Profimedia
Simbolična slika

Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, je 23-letnik zaradi zožanja cestišča tovornjak ustavil, saj mu je nasproti pripeljalo osebno vozilo. Da bi napravil dovolj prostora za vožnjo nasproti vozečega vozila, je zapeljal vzvratno in se pri tem ni prepričal, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu ali premoženje.

Pri tem je povozil 45-letnico, ki je bila ustavljena za tovornjakom in je ob trku padla na cestišče. Ob tem se je tako hudo poškodovala, da je preminila. Policisti pri vozniku tovornega vozila niso ugotovili prisotnosti alkohola. Bodo pa proti njem na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Na družbenih omrežjih se vrstijo sožalne besede in zapisi, ki pričajo o pretresenosti tistih, ki so jo poznali. Šlo je za domačinko Tivo T., strastno športnico in ljubiteljico motoristične vožnje. "R.I.P. Tiva. Upam da boš našla svoj mir onstran mavrice, kjer so ceste širše," se glasi eden od čustvenih zapisov.

Od nje so se poslovili tudi njeni sodelavci, ki so šokirani zapisali: "Ne bi smelo biti tako! Ne bi se smelo zgodit, da tako srčen človek s toliko energije tako nenadoma odide. Za vedno. In mi? Kdo nam bo pravil vice ob kavi? Kdo bo na vrhuncu žura prijel mikrofon v roke in nam zapel Proud Mary? Kdo bo držal pokonci vzdušje v programerski sobi? Ni te več, a vendar si. Tu z nami. Za vedno," so besede, ki so jih namenili pokojni Primorki.