Drzna tatvina

Polhov Gradec: Neprevidnost ga je stala več tisoč evrov

P.K.
26. 5. 2023, 10.03
Deli članek:

Policisti osrednje Slovenije so včeraj dopoldne hiteli v okolico Polhovega Gradca, kjer jo je skupil domačin. Okradla sta ga dva za zdaj še neznana moška.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policijska uprava (PU) Ljubljana je pojasnila, kaj se je zgodilo. Poročajo, da sta tatvino zakrivili dve osebi moškega spola, od katerih je ena oškodovanca zamotila s pogovorom o telekomunikacijskih storitvah, drugi pa je medtem v hiši kradel denar. Vzel je več tisoč evrov.

Okradenec je povedal, da sta storilca odpeljala z avtom bele barve. Opisa enega žrtev kaznivega dejanja ni mogla podati, drugi pa naj bi bil po njenih besedah visok 170 cm, nosil je črna oblačila in pokrivalo s šiltom v črni barvi. Moški, ki je imel na obrazu kirurško masko je bil močnejše postave. Policijska preiskava teče.

Če jih ne poznate, oči na peclje

Ob tem primeru policisti še enkrat opozarjajo na tovrstne tatvine, ki žal v Sloveniji niso redke. "Izpeljejo jih na zelo pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni," so posvarili. Sklep tega je, da so ljudje še vedno premalo previdni oziroma pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorjajo.

Predstavijo se jim kot serviserji, uslužbenci elektra in odkupovalci železa, se z njimi se zapletejo v klepet, medtem pa njihovi pajdaši vstopijo v hišo, se po njej razgledajo in vzamejo kar je vrednega. "Občanom svetujemo, da imajo tiste, ki se na njihovih vratih pojavijo nenapovedano, vas čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v notranjost. Če se od hiše oddaljijo, naj vrata zaklenejo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi "stopijo samo za vogal". Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). V kolikor kljub previdnosti postanete žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestite policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo," so policijski dobronamerni nasveti.