22 let in pol

47-letni Mitja Orešek spoznal kazen za umor partnerice Štefanie

R.T.
25. 5. 2023, 12.25
Posodobljeno: 25. 5. 2023, 12.28
Deli članek:

Zaključilo se je sojenje zoper Mitjo Oreška, ki ga je bremenil očitek umora 20 let mlajše zunajzakonske partnerice Štefanie T.

Jure Kljajić
Mitja Orešek bi zavrtel čas nazaj, če bi bilo mogoče.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je s sodbo zaključilo sojenje za umor, ki se je zgodil 10. septembra lani. Takrat je 47-letni Mitja Orešek v družinski hiši v Peskovcih najprej davil svojo partnerico Štefanio T., nato pa jo je z vsaj 17 centimetrov dolgim nožem zabodel v prsi. Nesrečnica je izkrvavela. V času umora sta bila v hiši njuna mladoletna otroka.

Po besedah državne tožilke Jane Rogan je Oreška v zločin pognalo bolestno ljubosumje, saj je sumil, da ga Štefania vara, ker si je dopisovala z drugim moškim. Odvetnik obtoženega ni zanikal, da je njegova stranka storila kaznivo dejanje, menil je le, da gre za kaznivo dejanje uboja in ne umora. Petčlanski senat pod vodstvom sodnika Milana Regvata je razsodil in Oreška obsodil na 22 let in 6 mesecev zapora, je prvi poročal spletni portal Vestnik.si.

Jure Kljajić
Tožilka Jana Rogan je v predstavitvi obtožnice med drugim izpostavila, da je v tem primeru šlo za umor iz nizkotnih nagibov, ki je bil izveden v času, ko sta bila v hiši njuna mladoletna otroka.

Orešek pred senatom sodnika Regvata ni spregovoril, podal je le pisni zagovor, v katerem je med drugim zapisal, da so bili približek idealne družine. Dokler mu partnerica ni priznala, da si dopisuje z več moškimi, je bilo vse v redu, zdaj pa da mu je žal in če bi lahko zavrtel čas nazaj, ne bi naredil tega, kar je.