Pijan in uporniški

25-letni Slovenec v Umagu s cvetoberom prometnih prekrškov

R.T.
23. 5. 2023, 19.40
Posodobljeno: 23. 5. 2023, 19.43
Deli članek:

Hrvaška policija je v Umagu zasačila Slovenca, ki je za volanom sedel brez vozniškega izpita, a s krepko podlago alkohola. Ob tem ni bil pripet z varnostnim pasom, za nameček pa je med vožnjo uporabljal mobilni telefon.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so na voznika postali pozorni, ko so opazili osebni avtomobil s slovenskimi registrskimi oznakami, ki je vijugal po eni od ulic v Umagu, poroča puljski portal Glas Istre. Zapazili so, da se je voznik med vožnjo pogovarjal po telefonu, funkcija varnostnega pasa pa mu kot kaže ni bila znana, ali pa mu je bilo zanjo malo mar. Ustavili so ga in mu pod nos pomolili alkotest, s katerim so mu izmerili 1,19 promila alkohola. A presenečenj še ni bilo konec. Kot so pojasnili v istrski policijski upravi, voznik niti nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ko so mu policisti razodeli, da ga bodo z namenom ugotovitve identitete odpeljali na policijsko postajo, je začel kričati in policiste žaliti, na splošno pa v postopku ni želel sodelovati. Policisti so uporabili prisilna sredstva, moški pa je poskušal pobegniti, pri čemer se je poškodoval en policist. Pozneje so ugotovili, da imajo v rokah 25-letnega slovenskega državljana, ki so ga ovadili pristojnemu sodišču.