Matthew Reilly

VIDEO: Republikanski mestni svetnik zadet dremal s pipico cracka v rokah

J.V.
19. 5. 2023, 17.35
Posodobljeno: 19. 5. 2023, 17.36
Deli članek:

Incident se je pripetil sredi belega dne.

Twitter
Reilly je že odstopil s položaja predsednika republikanske stranke Cranston.

Policija v Cranstonu v ameriški zvezni državi Rhode Island je objavila videoposnetek aretacije republikanskega člana mestnega sveta Matthewa Reillyja, po tem ko so ga v avtu zasačili nezavestnega s pipico cracka v rokah.

Incident se je pripetil v ponedeljek malo pred poldnevom. Videoposnetek prikazuje 41-letnika, kako ga iz dremeža prebudi policist, ki mu pravi: "Dobesedno dušil si se med spanjem. Nekdo te je zaradi tega prijavil." "Imam spalno apnejo. Žal mi je," reče Rilley, na kar mu policist odvrne: "No, v rokah imaš pipo za crack."

Naposled je republikanski mestni svetnik le priznal, da ima za sabo "res hudo ločitev" in da je po 13 letih treznosti spet posegel po cracku. "To je grozna situacija, vsi smo v težkem položaju, vendar moramo glede na številke storiti, kar moramo. Na koncu vam bo pomagalo. In čez en mesec nam boste rekli: Najboljša stvar, ki se mi je zgodila," je Reillyju dejal eden od policistov.

Reilly je že odstopil s položaja predsednika republikanske stranke Cranston na ukaz župana Kennetha J. Hopkinsa. Obtožen je nezakonitega posedovanja cracka, kar je prekršek, svoje ravnanje pa bo imel priložnost podrobneje pojasniti pred sodiščem 15. junija.