Vlomilci

Ko se je vrnil domov, sta ga lopova prosila za vodo

R.T.
17. 5. 2023, 12.11
Posodobljeno: 17. 5. 2023, 12.11
Deli članek:

Policisti so vse vlomilce ujeli že na poti na kraj zločina.,

Marko Vavpotič / M24
/

Kristijan Irgolič, kriminalistični inšpektor specialist z Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, je danes potrdil, da so uspešno preiskali vlome v stanovanjske hiše na območju Gornje Radgone in Radencev.

PU Murska Sobota
Kriminalist Kristijan Irgolič

Pojasnil je, da so murskosoboški policisti konec aprila prejeli obvestilo o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Gornje Radgone. Že na poti na kraj so opazili sumljivo vozilo, ki so ga ustavili. Policista sta v postopku utemeljeno posumila, da imata v rokah storilca vloma v hišo, glede katere je prispela prijava. Voznika sta pridržala, kraj vloma pa so pregledali kriminalisti. Ti so v okviru preiskave potrdili, da gre za vlomilca, ki ni udaril zgolj v Gornji Radgoni, temveč že teden dni pred tem na območju Radencev. V obeh primerih je odtujil denar in zlatnino v skupni vrednosti približno 4500 evrov, pri čemer je v Radencih sunil tudi bančne kartice oškodovancev, s katerimi je na bankomatih v Mariboru opravil dvige v višini 1000 evrov.

Gre sicer za 46-letnega državljana Slovenije s stalnim bivališčem na območju Maribora. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je poslal v pripor. Kriminalisti ob tem zoper še eno osebo zbirajo obvestila zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva.

Lopova prosila za vodo

Iz PU Murska Sobota so danes obenem sporočili, da se je vlom v stanovanjsko hišo na začetku maja odvil tudi na območju Dobrovnika. Oškodovanec je tam ob prihodu domov srečal neznani osebi, ki sta ravno v tistem trenutku odšle z dvorišča njegove hiše. Ko ju je odgovoril, sta ga prosili za vodo, nato pa sta se pobrali s kraja. Ko se je oškodovanec odpravil v hišo, je ugotovil, da je storilec uporabil njegov ključ, ki ga je ob odhodu od doma skril na terasi.

Policisti so posredovali takoj po prijavi. Tudi v tem primeru so že na poti na kraj opazili sumljivo vozilo in ga zaustavili. V njem sta sedeli osebi, ki sta ustrezali opisu oškodovanca. Sicer pa so pridržali tri osebe, 20 in 38 let stara hrvaška državljana in 55-letnega Slovenca. Vsi trije imajo sicer stalno prebivališče na Hrvaškem. Oškodovancu so sicer ukradli 250 evrov. Po končanem postopku so jih izpustili, zoper njih pa bodo vložili kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.