Dejan Nemec

Bivši slovenski nogometni reprezentant osumljen tihotapljenja ljudi

J.P./STA
17. 5. 2023, 08.14
Posodobljeno: 17. 5. 2023, 08.16
Deli članek:

Dejan Nemec je bil ob prelomu tisočletja eden izmed najboljših slovenskih vratarjev.

Vestnik.si
Dejan Nemec

Nekdanji slovenski nogometaš Dejan Nemec je osumljen tihotapljenja ljudi preko meja Evropske unije. Kot poroča časnik EkipaSN, je 46-letnega nekdanjega reprezentanta priprla hrvaška policija, saj naj bi ga sodeloval pri ilegalnem prevozu 14 kitajskih državljanov iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško.

Dejan Nemec je bil ob prelomu tisočletja eden izmed najboljših slovenskih vratarjev. Leta 2000 ga je iz Mure v svoje vrste zvabil belgijski Club Brugge, s katerim je Nemec zaigral celo v ligi prvakov.

Po letu dni se je vrnil v Slovenijo in bil eden ključnih členov zasedbe zlatega obdobja Domžal, s katerimi je dvakrat osvojil naslov, doma je zaigral tudi za Beltince. V dresu slovenske reprezentance je zaigral le enkrat na tekmi s Hondurasom.

Bil je tudi tretji vratar reprezentance na evropskem prvenstvu v Belgiji in na Nizozemskem leta 2000 ter na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji in na Japonskem leta 2002. Prednost pred njim sta takrat imela Marko Simeunović in Mladen Dabanović.

Z gumijastimi čolni

Že pred dnevi so hrvaški mediji poročali, da je v sklopu široko zastavljene preiskave hrvaška policija priprla pet ljudi, dva državljana Slovenije, državljana Srbije in dva državljana Hrvaške. Oblasti sumijo, da so kitajske državljane preko meje med Bosno in Hercegovino ter Hrvaško tihotapili z gumijastimi čolni po reki Savi. Del te združbe naj bi bil tudi Nemec.