Dve osebi mrtvi

Izredno stanje v tovarni Mercedes-Benz, prišlo je do streljanja

P.K./STA
11. 5. 2023, 12.01
Posodobljeno: 11. 5. 2023, 13.27
Deli članek:

V streljanju na območju tovarne Mercedes-Benz v nemškem Sindelfingnu blizu Stuttgarta sta bili danes ubiti dve osebi, je sporočila tamkajšnja policija. Ta je osumljenca že aretirala in preiskuje okoliščine dogodka. Ob tem je zagotovila, da nevarnosti za javnost ali osebje tovarne ni več.

STA
Moška naj bi ubil nek 53-letnik.

"Na območju tovarne trenutno poteka policijska operacija. Policisti in reševalci so na prizorišču," je na Twitterju sporočila policija v mestu Ludwigsburg.

Do streljanja naj bi prišlo okoli 7.45 po srednjeevropskem času. Po prvih informacijah je v incidentu umrla ena oseba, ena pa je bila huje ranjena. Kasneje je policija sporočila, da je streljanje terjalo dve smrtni žrtvi, obe stari 44 let.

Profimedia
Simbolična fotografija.

Helikopter, policija, reševalci

Policija naj bi po incidentu aretirala 53-letnega moškega, je sporočil tiskovni predstavnik nemškega državnega tožilstva v Stuttgartu. Več podrobnosti ob tem ni navedel, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Da policijska operacija poteka, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tudi tiskovni predstavnik družbe Mercedes-Benz. "Zaradi policijske preiskave, ki trenutno poteka, ne moremo podati dodatnih podrobnosti," je pojasnil.

Po poročanju nemškega časnika Bild je bilo na kraju dogodka veliko število pripadnikov reševalnih služb, vključno z dvema helikopterjema in več urgentnimi zdravniki.