Tragedija v Zrenjaninu

Sosed je otipal žarečo steno in zagnal alarm: za Nenada in nosečo Katarino je bilo prepozno

R.T.
1. 4. 2023, 14.48
Posodobljeno: 1. 4. 2023, 14.49
Deli članek:

Po tragični usodi, ki je v obliki »tihega ubijalca« v četrtek doletela mlad par v Zrenjaninu, so sosedi spregovorili o njunem življenju.

Facebook
Nenad in Katarina, ki je bila v četrtem mesecu nosečnosti.

25-letni Nenad Bilić in njegova 23-letna partnerka Katarina Jovanović sta po prvih ugotovitvah zadušila zaradi uhajanja ogljikovega monoksida.

V delno opremljenem stanovanju na Ulici Emila Gavrila v Zrenjaninu še nista bila dolgo, le dober teden dni. Lastnica je nameravala stanovanje prodati, ko pa sta se na ogledu pojavila Katarina in Nenad je popustila, za nekaj časa ga jima bo oddajala, se je odločila. In ko je izvedela, da je Katarina noseča, je še znižala ceno, saj sta se ji zasmilila. Nenad je namreč pred kratkim izgubil službo v pogrebnem podjetju, Katarina pa je bila v četrtem mesecu nosečnosti.

Katarina in Nenad bi se morala v ponedeljek, nekaj dni po najemu, še oglasiti pri lastnici, a ju ni bilo na spregled. Sosedje so tudi povedali, da odkar sta se mladenič in mladenka vselila, nista prižgala niti luči, niso ju ne videli, ne slišali. Ko pa je eden od stanovalcev zaznal, da je stena v njegovi spalnici nenormalno vroča, je obvestil lastnico sosednjega stanovanja. Skupaj sta odšla do vhodnih vrat, a jih nista mogla odpreti, saj je bil ključ na drugi strani vrat. Poklicali so policijo, ta pa jim je svetovala, naj kar sami vdrejo v stanovanje in jim sporočijo, kaj se dogaja. "To smo tudi storili in naleteli na grozljiv prizor," je za Blic dejala lastnica. Mlad par je ležal negiben na odeji na tleh, saj v stanovanju še ni bilo postelje ali kavča. Plinska peč je bila vklopljena. Po prvih ugotovitvah sta nesrečnika umrla že v začetku tedna. Preiskava njune smrti še poteka.