Vejpanje

Zabodel ga je pred očmi zaročenke in triletne hčerke

R.T.
30. 3. 2023, 11.48
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 11.49
Deli članek:

37-letni Paul Stanley Schmidt je v družbi zaročenke in triletne hčerke čakal na pijačo pred Starbucksom v Vancouvru. Banalni zaplet je bil usoden.

Osebni arhiv
Paul in njegova hčerka Erica.

Schmidt je moškega pred sabo prosil, če lahko preneha uporabljati elektronsko cigareto, saj da to moti njegovo triletno hčer Erico. Moški z vejpom je reagiral naglo in nerazumno agresivno. Prijel je za nož in v trebuh zabodel Schmidta, ki se je zgrudil v bolečinah in umrl pred prihodom reševalcev. Napadalca so hitro prijeli, saj se ni niti potrudil, da bi zbežal, le stopil je v notranjost lokala. 32-letni Inderdeep Singh Gosa je osumljen umora.

Mati pokojnega Schmidta je šokiran in hkrati ogorčena. Ljudje so namreč le gledali, nekateri celo snemali »incident«. Celo potem, ko je Schmidt ležal v mlaki krvi ni nihče stopil do njega, mu pomagal, nihče ni poklical intervnetne številke, ne stranke, ne uslužbenci Starbucka. Šele čez nekaj minut je nekdo priklical policista, ki je bil v bližini.

Profimedia
Ljudje se poslavljajo od Paula Schmidta.

Policija si je že ogledala posnetek, ki je bil seveda objavljen tudi na družbenih omrežjih. Ko bodo preučili vse okoliščine dogodka, bodo podali ustrezno kazensko ovadbo.