Če jo prepoznate, pokličite

FOTO: Pazite se te lisice, neopazno okrade prodajalke in stranke

G.G.
30. 3. 2023, 08.51
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 09.16
Deli članek:

Na Obali je v zadnjih dneh »operirala« tatica, ki si je za tarče izbirala manjše trgovine, frizerske salone in trgovine z oblačili.

PU Koper
Fotorobot je nastal na podlagi opisa oseb, ki so jo videli.

Poročali smo, da je pred tednom dni na Čevljarski ulici v Kopru s spretnim manevrom domnevnega zanimanja za nakup oblačil zamotila prodajalko in v trenutku njene nepazljivosti svoje tace stegnila v predal, kjer je zagrabila gotovino. Prodajalke zna zmesti tudi s pretvezo menjave denarja. V salonu v Izoli ji ni bilo odveč ukrasti denarnico nepazljive stranke.

Oškodovanci so si zapomnili tatico in njene telesne značilnosti opisali policistom, ti pa so zdaj izdelali fotorobota. Gre za žensko staro med 30 in 40 let, srednje postave in temnejše polti. Daljše črne lase ima praviloma spete v kito. Ko je bila »na delu«, je nosila čepico s šiltom. Sporazumeva se s polomljeno italijanščino.

PU Koper
Če ste jo prepoznali ali imeli z njo opravka, ne odlašajte, obvestite policijo.

Policisti prosijo vse, ki bi prepoznali žensko s fotorobota ali imeli o njej kakršnekoli druge podatke, da to sporočijo na 113, najbližji policijski postaji ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.