"Nočem živeti"

Srhljivo zadnje sporočilo dekleta, ki je morilo otroke: "Samo umreti moram"

R.T.
29. 3. 2023, 08.48
Posodobljeno: 29. 3. 2023, 08.57
Deli članek:

Tik pred napadom je poslala sporočilo prijateljici.

Profimedia
Audrey Hale

28-letnica, ki je predvčerajšnjim sejala smrt na šoli prezbiterijanske krščanske ločine v Nashvillu, je tik pred napadom prijateljici poslala pretresljivo sporočilo.

Audrey Hale je napad skrbno načrtovala. Pokončala je tri devetletne otroke, ravnateljico, hišnika in učiteljico. Šolo, ki jo je obiskovala tudi sama, je izbrala načrtno, žrtve pa naključno. Do šole naj bi gojila zamere.

Udariti je nameravala tudi na drugih lokacijah, je razkrila v manifestu, a so ji načrte prekrižali tamkajšnji policisti, pod katerih streli je padla.

V drugem življenju

Profimedia
Audrey Hale

Hale je pred napadom na Instagramu sporočilo poslala Averianni Patton, s katero je nekoč igrala košarko.

"O meni boš verjetno slišala po novicah, ko bom že mrtva. To je moje zadnje slovo. Rada te imam. Se vidiva v drugem življenju," je zapisala in se podpisala Audrey (Aiden). Hale se je identificirala kot transspolna oseba.

Patton ji je na to odgovorila: "Audrey! Toliko življenja še imaš za živeti. Molim, da te Bog obvaruje."

"Vem, a nočem živeti. Tako mi je žal. Nočem te vznemirjati, niti nočem pozornosti. Samo umreti moram. Želela sem, da izveš prva, ker si najlepša oseba, kar sem jih videla in poznala v svojem življenju."

Orožje kupila zakonito

Le nekaj trenutkov pozneje je vstopila v omenjeno šolo, oborožena z dvema polavtomatskima puškama in pištolo. Orožje je kupila zakonito, a ga je skrila pred starši. 14 minut po tistem, ko je bila policija obveščena o dogajanju, je obležala mrtva.