Zanetil tri požare

FOTO in VIDEO: Na Rožniku zasačili požigalca, ki je bežal na kolesu

J.P.
27. 3. 2023, 12.11
Posodobljeno: 27. 3. 2023, 12.20
Deli članek:

Dva od treh zanetenih požarov sta se prijela, na koncu pa je bil prijet tudi 30-letni osumljenec.

PU Ljubljana
Požigalec je bežal na kolesu. Je zašvical ful?

V petek je nekdo na gozdnem območju Rožnika zanetil dva požara. Prvi se ni razširil, saj so ga pogasili policisti, drugi pa je bil večjega obsega, zato so morali z njim opraviti gasilci.

Na treh mestih

Kot sloviti velenjski požigalec, je tudi 30-letni osumljenec s kraja požara pobegnil s kolesom, a so ga policisti pravočasno opazili in mu odvzeli prostost.

PU Ljubljana
Petkov požar na Rožniku.

Pozneje so našli še eno lokacijo, kjer je osumljenec poskušal zanetiti požar, a se ta ni razvil. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Je bil na delu tudi v Šiški?

Policisti vse, ki imajo kakršnekoli informacije o morebitnih storilcih tovrstnih kaznivih dejanj, pozivajo, da o tem nemudoma obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo, lahko tudi anonimno na 080 1200.

Policisti sicer preiskujejo tri primere požigov vozil na parkiriščih na območju Šiške, in sicer v zadnjih šestih mesecih. "Dejstvo je, da požar uniči večino sledov kaznivega dejanja, zato je preiskava tovrstnih kaznivih dejanj zahtevna in lahko traja dalj časa," so pojasnili in dodali, "da se požari pojavljajo na v različnih obdobjih preko celega leta na območju celotne Policijske uprave Ljubljana in tudi na območju mestne občine Ljubljana. V sušnem obdobju je praviloma več požarov v naravi. Posebej ne izstopa nobeno območje, prav tako so različni vzroki za nastanek požarov".