Pranje denarja

Mihael Karner med trojico osumljenih, ki so kupovali nepremičnine v Istri in Kvarnerju

G.G.
22. 3. 2023, 16.04
Posodobljeno: 22. 3. 2023, 19.12
Deli članek:

Na ta način so po pisanju hrvaških medijev opravili več kot milijon evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Policija ocenjuje, da je osumljena trojica s tem nezakonito pridobila več kot milijon evrov.

Denar so osumljeni Slovenci zaslužili na nezakonit način, s prodajo steroidov, nezakonitih kemijskih pripomočkov za povečanje mišične mase in izboljšanje vzdržljivosti. Istrska policija je s pomočjo kolegov iz ZDA zbrala dovolj informacij, da so primer predali državnemu tožilstvu.

Kako so delovali? Policija je v preiskavi ugotovila, da sta dva 48-letna slovenska državljana med letoma 2002 in 2010 na območju ZDA nezakonito zaslužila večji znesek denarja s prodajo vrste steroidov. Prvi 48-letnik je nato denar iz svojega računa in podjetja vplačeval na račun 46-letnika, ta pa ga je v dogovoru z drugim 48-letnikom s tem denarjem kupoval večje število nepremičnin v Istri in Kvarnerju.

Po neuradnih informacijah dobro obveščenih virov blizu hrvaške policije je med trojico Mihael Karner, tako imenovani slovenski kralj steroidov je poročal 24ur.com. Karnerju v ZDA grozi do 40 let zapora, ker Slovenija svojih državljanov ne izroča ZDA, je v domovini varen. V Sloveniji mu ne grozi kazenski pregon, ker očitana dejanja, ki naj bi jih storil med letoma 2000 in 2008, po takratni zakonodaji niso bila kazniva.