Vrstniško nasilje

Tolpa deklet več ur maltretirala 13-letnico

R.T.
21. 3. 2023, 20.57
Posodobljeno: 21. 3. 2023, 21.01
Deli članek:

Po umoru 12-letne Luise, ki sta jo v gozdu do smrti zabodli prijateljici, so nemški mediji povečali občutljivost za medvrstniško nasilje.

Bild / TikTok
Dekleta so mučila 13-letnico.

Pri Bildu so izbrskali posnetek iz družbenih omrežij, v katerem nastopajo šolarji iz mesta Heide v zvezni državi Schleswig-Holstein. V petminutnem posnetku šest deklet starih 13 do 16 let maltretira 13-letno sošolko. Najprej kričijo nanjo, nato od nje zahtevajo, da zamiži, na kar jo ena od deklet s pestjo udari po obrazu. Žrtev je prestrašena, komaj diha, ne more se braniti, hlipa in roti vrstnice, naj prenehajo.

Ena od bolj nasršenih deklet jo pljune v obraz in zakriči: »Pretolkle te bomo tako, da boš krvava ležala na tleh!«

Policija je preiskala zadevo in ugotovila, da se je maltretiranje 13-letnice pripetilo 21. februarja. Začelo se je tako, da je skupina deklet 13-letnico preganjala od šole proti železniški postaji v središču mesta. Ukradle so ji jakno in pulover, uničile očala, žgale njene lase, ena je na njenem obrazu ugasnila cigareto.

Šele po večurni torturi je eden od mimoidočih nagnal tolpo deklet in objokano 13-letnico pospremil domov. Njena mama je prijavila zadevo na policijo.