Poostren nadzor

Skozi naselje drvel z več kot 100 kilometri na uro, le malo počasnejši je bil voznik začetnik

S.R.
21. 3. 2023, 11.21
Posodobljeno: 21. 3. 2023, 11.26
Deli članek:

Celjski policisti so včeraj dopoldne v okviru poostrenega nadzora, osredotočenega predvsem na ugotavljanje prekoračitev hitrosti vožnje, zaznali 17 tovrstnih kršitev v naseljih.

Marko Vaupotič
Fotografija je simbolična.

Tako so v Štorah, kjer velja omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, zaznali dva voznika, ki sta krepko prekoračila hitrost. Eden od njiju je vozil celo 107 kilometrov na uro, obravnavali pa so tudi voznika začetnika, ki je pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 100 kilometrov na uro.

Zoper oba voznika so podali obdolžilna predloga na celjsko okrajno sodišče in predlagali začasna odvzema vozniških dovoljenj. Oba voznika sta namreč storila prekrška zoper varnost cestnega prometa, za katera sta predpisani stranski sankciji kazenskih točk v višini, na podlagi katere se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

So pa celjski policisti obravnavali tudi voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Vozilo, ki ga je vozil, hkrati ni bilo registrirano, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Hitri test na prisotnost prepovedanih drog je pokazal, da je  vozil pod vplivom amfetaminov.