Čistilna akcija

Ob gramozni jami naleteli na človeško lobanjo, polno slame

R.T.
20. 3. 2023, 10.36
Posodobljeno: 20. 3. 2023, 10.36
Deli članek:

Redno spomladansko čistilno akcijo, ki se je ta konec tedna odvila na območju vasi Wallern v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska je zasenčila grozljiva najdba.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Čistilno akcijo, v kateri je sodelovalo približno 50 komunalnih delavcev in prostovljcev, je organizirala občina. Sodelujoči, ki so ob pešpoteh ter na travnikih in pašnikih pobirali smeti, so v soboto ob približno 11. uri naleteli na človeško lobanjo. Primer so nemudoma prevzeli kriminalisti.

Lobanja, ki je ležala v bližini gramozne jame nedaleč od vasi, je bila napolnjena s slamo. Med najditelji je bil tudi David Gelbmann, ki je spregovoril za časnik Kronenzeitung. Njegova prva misel je bila ta, da se je v »koščenem bivališču morda udobno namestila kakšna žival.« Potrdil je, da so nemudoma poklicali policijo, ki je prispela že po 15 minutah in lobanjo odnesla. Policisti so jo nato predali v roke kriminalistov, ki bodo izvedli temeljito preiskavo. Najprej bodo poskušali ugotoviti identiteto pokojnega, več podrobnost o lobanji pa zaenkrat ni znanih.