Premišljen umor

Zobozdravnik v bolnišnico pripeljal svojo ženo, še prej jo je zastrupil

R.T.
20. 3. 2023, 08.26
Posodobljeno: 20. 3. 2023, 08.28
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Kolorado so včeraj aretirali 45-letnega zobozdravnika, ki ga kriminalisti sumijo »ostudnega, zapletenega in dobro premišljenega umora.«

Aurora Police
James Toliver Craig

James Toliver Craig, zobozdravnik iz Aurore v Koloradu, je prejšnjo sredo v bolnišnico pripeljal svojo 43-letno soprogo, ki je tarnala o hudih glavobolih in omotici. Njeno zdravstveno stanje se je malo po sprejemu v bolnišnico začelo izrazito slabšati, zato so jo priklopili na respirator, a so jo malo pozneje razglasili za »možgansko mrtvo.« V nedeljo zjutraj so jo odklopili z aparatov in jo končno pustili umreti.

Zdravniki, ki so posumili, da so njene zdravstvene težave posledica zastrupitve, so zadevo že v prvih dnevih prijavili policiji, ki je včeraj, na dan smrti njegove soproge, Craiga aretirala. »Ko so se v tem primeru pojavile sumljive podrobnosti, so naši policisti in detektivi vložili vse napore v razgaljenje resničnega razloga za žrtvino nenadno bolezen in smrt,« je pojasnil policijski načelnik Mark Hildebrand, ki je dodal, da so hitro ugotovili, da gre »dejansko za ostuden, zapleten in dobro premišljen umor.« Motiv za umor še ni znan, preiskava pa je še v teku.