Gorenjska

V zadnjih dneh tri smučarske nesreče, pri dveh je na pomoč priletel tudi helikopter

M.K.
19. 3. 2023, 11.16
Posodobljeno: 19. 3. 2023, 12.09
Deli članek:

V zadnjih dneh se je slovenskih smučiščih zgodilo več nesreč. Po trku dveh smučarjev so morali enega poškodovanega s helikopterjem prepeljati v bolnišnico, so sporočili gorenjski policisti.

STA
V Kranjski Gori so razmere idealne za smuko.

"Blejski policisti so bili v petek okoli 13. ure obveščeni o nesreči na smučišču. 66-letni smučar je med smučanjem po smučišču trčil v deskarja," so danes sporočili iz policijske uprave Kranj. Po podatkih policije smučar ni bil težje telesno poškodovan. Pomoč na kraju so mu nudili nadzornik, reševalec na smučišču in zdravstveno osebje.

O drugi smučarski nesreči so bili kranjski policisti obveščeni v soboto okoli 9.30, ko je prišlo do padca 45-letnega tujega smučarja. Moškemu se je med smučanjem odpela smučka, zato je padel, drsel po smučišču in trčil v oblazinjen del t.i. žirafe, pri čemer se poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudil reševalec na smučišču in nadzornik, na pomoč pa je priletela tudi ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, ki je poškodovanega prepeljala v zdravstveno ustanovo.

Manj kot dve uri kasneje, so na teren ponovno odšli blejski policisti. Na smučišču sta trčila smučarja, ki sta prismučala preblizu drug do drugega, se bočno zaletela ter padla po smučišču. "59-letni smučar je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudil reševalec na smučišču, nadzornik in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika," so še sporočili iz kranjske policijske uprave.