Iskalna akcija

Na poti na roštilj so v mrzli Donavi izginili trije moški

M.K.
19. 3. 2023, 18.18
Posodobljeno: 19. 3. 2023, 18.19
Deli članek:

Na reki Donavi se je včeraj pozno zvečer prevrnil čoln, v katerem so bili štirje moški, le enemu izmed njih se je uspelo rešiti na obalo. Reševalci jih še vedno iščejo.

Profimedia
Največji delež antibiotikov v evropskih rekah so našli v Donavi.

V srbski prestolnici iščejo tri moške, ki so izginili po tem, ko se je včeraj pozno zvečer okoli 22.30 na Donavi prevrnil čoln. Po poročanju srbskega portala Blic policija, reševalci in potapljači iščejo 35, 36 in 37-letne moške. Po navedbah srbskih medijev eden izmed treh pogrešanih ne zna plavati.

Vzrok nesreče še ni znan. Do nesreče je po poročanju srbskih medijev najverjetneje prišlo zaradi močnega vetra in velikih valov. Po tem, ko se je čoln prevrnil, je sicer eden izmed četverice, ki so bili na čolnu, uspelo priplavati do rečne obale. "Taval je po grmovju čez nasip. Ves popraskan in blaten je prišel do prvih hiš in prijavil nesrečo," je za Blic povedal očividec.

Odšli so na piknik

Oče 38-letnega pogrešanega Nenada T. je po poročanju srbskega Kurirja razkril, da se je četverica prijateljev v soboto zjutraj napotila na piknik ob reki Donavi. Za srbske medije je spregovorila tudi sestra 37-letnika, ki se je edini uspel rešiti. Nič še ne vemo. Vsi prijatelji so se priključili iskalni akciji. Brat je na pomirjevali," je povedala. 

Vsi so poročeni in imajo otroke, je povedala sestra pogrešanega Nenada T. iz Ugrinovaca.