Zavržno

Naši južni sosedje s "svojo" afero Baričević

J.V.
15. 3. 2023, 17.55
Posodobljeno: 15. 3. 2023, 17.59
Deli članek:

Hrvaški uslužbenec Evropskega parlamenta naj bi spolno zlorabljal svoja psa, sodnemu postopku v domačem Zagrebu se izmika, primer pa drvi v zastaranje.

Profimedia
Med preiskavo stanovanja so policisti našli dva popolnoma pohabljena rodezijska grebenarja.

46-letni Ivor Ivanišević se že vrsto let izogiba sodnemu postopku v Zagrebu, v katerem mu tožilstvo očita, da je med leti 2009 in 2015 spolno zlorabljal svoja psa, fotografije in videoposnetke pa delil s somišljeniki v virtualnem svetu, poroča Jutranji list.

Afera je v javnosti odjeknila julija 2015, ko je na Hrvaškem potekala obsežna policijska akcija zoper spletne predatorje, ki so spolno izkoriščali otroke. V lovu na pedofile so se preiskovalci uspešno infiltrirali v različne spletne forume.

Eden od IP-naslovov, s katerega so "odtekale" zoofilne vsebine, je vodil do zagrebškega predela Knežija, kjer je imel Ivanišević registrirano podjetje. Na njegova domača vrata je hitro potrkala policija, vendar je bil poslovnež v Belgiji. 

So pa policisti med preiskavo stanovanja našli dva popolnoma pohabljena rodezijska grebenarja, samico Xai Xai Kima in samca Irgungu Ayaba. Poleg psov so mu zasegli še 111 različnih nosilcev podatkov s sporno vsebino, računalnik in dva mobilna telefona.

Sodišče v Zagrebu pa še vedno čaka odgovore Kraljevine Belgije o "natančnem statusu" 46-letnega obtoženca, na Hrvaškem iskanega ubežnika. Ivanišević naj bi bil zaposlen v Evropskem parlamentu, zaradi česar naj bi v Belgiji užival imuniteto in ga zato ni mogoče izročiti Hrvaški, poroča Jutranji. Primer naj bi sicer zastaral letos jeseni.