Huda nesreča na Bavarskem

Vlak jo je vlekel več kilometrov po tirih

R.T.
14. 3. 2023, 15.49
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 18.54
Deli članek:

V grozljivki na železniških tirih na Bavarskem jo je huje skupila 39-letna ženska, ki pa je nesrečo preživela. S hudimi poškodbami leži v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila včeraj zvečer na eni od železniških postaj na progi med mestoma Donauwörth na Bavarskem in Aalen v zvezni deželi Baden-Württemberg. 39-letnica je na postaji izstopila iz vlaka, a na napačni strani, ki ni gledala proti peronu. Ko je spoznala napako, je poskušala stopiti nazaj na vlak, a so se vrata zaprla, vlak pa se je začel premikati, pri čemer je njena roka ostala ujeta v vratih. Takšne so vsaj prve ugotovitve policistov.

Žensko je nato po daljšem času le opazil sprevodnik, ki je sprožil zasilno zavoro. Po pojasnilih tiskovne predstavnice policije še vedno ni povsem jasno, kako dolgo je vlak nesrečnico vlekel za seboj, a je šlo zagotovo za razdaljo več kilometrov. 39-letnico so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Augsburgu, kjer zaradi hudih poškodb stopal, nog in zgornjega dela telesa ostaja na okrevanju, a njeno življenje ni ogroženo. Policija vse okoliščine nesreče še preiskuje.