Tragično

Triletna deklica po nesreči ustrelila sestro, ni ji bilo pomoči

R.T.
13. 3. 2023, 21.11
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 21.11
Deli članek:

V Teksasu se je odvila tragedija, v kateri je življenje izgubila štiriletna deklica. Po nesreči jo je ubila sestra, ki je rokovala z orožjem staršev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nedeljo zvečer so v stanovanje v predmestju Houstona v ameriški zvezni državi Teksas vstopili policisti, ki so se odzvali na klic v sili. V stanovanju so našli mrtvo štiriletnico, za katero je bil usoden strel iz polavtomatske pištole. Na petelina naj bi po nesreči pritisnila njena triletna sestra. V stanovanju se je nahajalo še pet odraslih oseb, vključno z mamo obeh deklic in njunim očimom.

Kot je pojasnil šerif Ed Gonzalez, sta bili v času tragedije deklici sami v spalnici. »Videti je, da gre za še eno tragično zgodbo o otroku, ki se je dokopal do orožja in nekoga ustrelil,« je dejal po poročanju tiskovne agencije AP. Dodal je, da je to še en dokaz več, da morajo lastniki orožja z njim ravnati precej bolj odgovorno.

Po ocenah neprofitne organizacije Everytown for Gun Safety je v strelskih incidentih v Združenih državah vsako leto udeleženih približno 19.000 otrok in najstnikov. Čeprav se na naslovnicah medijev običajno pojavijo strelski pohodi na šolah, pa veliko večino tako namernih kot nenamernih smrti, povezanih s strelnim orožjem, zabeležijo v domačem okolju.