Zločin pri Gradcu

Rad je prijel za steklenico, tiste noči se ne spomni, ko se je zbudil, je bila mrtva

S.R.
13. 3. 2023, 20.17
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 20.55
Deli članek:

Pri severnih sosedih so zabeležili nov, že sedmi umor ženske v letošnjem letu. Zločin se je tokrat odvil na avstrijskem Štajerskem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V vasi Raaba jugovzhodno od Gradca je v noči na nedeljo 30-letni moški svojo partnerko »našel« mrtvo. Poklical je policijo, ki je na kraju hitro ugotovila, da je 33-letnica umrla zaradi hudih poškodb, ki so bile posledica nasilja. 30-letnika so nemudoma aretirali. Vse skupaj se je odvilo v njunem domovanju, zapuščeni, zanemarjeni in propadajoči hiši. Obdukcija je pokazala, da je 33-letnica utrpela poškodbe, zadane s topim predmetom, umrla pa je zaradi zadušitve, ki je bila najverjetneje posledica davljenja.

30-letnik je med zaslišanjem dejal, da sta tistega večera spila velike količine alkohola, nato se je sam ponoči prebudil, ob njem pa je negibna ležala njegova partnerka. Kakršnega koli spora ali prepira se ne spomni.

Kot so za časnik Kronenzeitung pojasnili sosedje, je par živel precej samotarsko, na ulici sta odzdravila zelo redko. Prepiri naj bi bili pogosti, prav tako obiski policije, moški pa naj bi rad poprijel za flašo. V kmečki hiši sta kot podnajemnika živela zadnji dve leti. Več sosedov je za časnik navedlo še, da jim je bil par sumljiv, da nekaj »ni bilo v redu,« ženska pa da je dajala videz, da je v stiski. Tudi policija je potrdila, da so partnerja v preteklosti že obravnavali in da sta jim bila »znana.«