Najverjetnejši krivec plin

Eksplozija sesula hiši, trije ljudje v bolnišnici, enega pogrešajo

M. T. V.
13. 3. 2023, 17.06
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 19.10
Deli članek:

V angleškem mestu Swansea je odjeknil strahovit pok, dve hiši sta v ruševinah, več okoliških je poškodovanih, reševalne službe iščejo moškega, ki naj bi bil ostal ujet v eni od porušenih stavb.

Facebook
Swansea

V eni od ulic angleškega mesta Swansea je odjeknila velika eksplozija, v kateri sta bili popolnoma porušeni dve hiši, več okoliških stavb pa je poškodovanih. Ob tem so bili poškodovani trije ljudje, ki so jih odpeljali v bližnjo bolnišnico, enega moškega, ki naj bi bil v času eksplozije v eni od porušenih stavb, pa še iščejo, na delu so reševalne ekipe.

Eksplozija je bila tako silna, da so jo menda čutili še več kilometrov stran. »Slišal se je velik bum, kot da bi se avtomobil zaletel v našo garažo in ob tem stresel vso hišo,« je za Sky News dejala prebivalka četrti, ki živi skoraj kilometer stran od porušenih hiš. »Zdelo se mi je, kot bi nas stresel močan potres,« pa je dejal nekdo, ki je bil takrat oddaljen več kot dvanajst kilometrov.

Oblasti že preiskujejo, kaj je bil vzrok nesreče, najverjetneje pa gre za eksplozijo plina, pravijo po prvih ogledih. Policija ljudi prosi, naj se ne približujejo kraju dogodka, ker obstaja nevarnost zrušenja še kakšne stavbe, za vse prebivalce, ki so jih morali zaradi varnosti izseliti iz bližnjih stavb, pa organizirajo zasilni center.