Prevrnil se je čoln

FOTO: Iz vode potegnili trupla osem trupel, žrtev verjetno še več

J.P./STA
13. 3. 2023, 07.10
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 08.01
Deli članek:

V soboto zvečer sta se v gosti megli pri San Diegu prevrnila dva čolna. Gre za eno najhujših tovrstnih nesreč ob ameriški obali.

Profimedia
Plaža Black's Beach, kjer so reševalci našli obe plovili, se nahaja približno 24 kilometrov severno od San Diega.

V soboto zvečer je na nujno številko poklicala špansko govoreča ženska in prijavila, da se je sosednji čoln prevrnil pred obalo ter prosila za pomoč. Dejala je, da je bilo na prevrnjenem čolnu 15 ljudi, na plovilu, na katerem je bila ona, pa še osem.

Obalna straža in gasilci San Diega so iz vode doslej potegnili trupla osmih odraslih, vendar je megla ovirala iskanje dodatnih žrtev. V nedeljo so se prizadevanja za reševanje nadaljevala, vendar več trupel niso našli.

Policija preživelih ni odkrila in domnevajo, da so se porazgubili po prihodu na kopno. Vodja reševalcev iz San Diega James Gartland je povedal, da so reševalci ob prihodu na kraj nesreče našli dva prevrnjena čolna v plitvih vodah.

Plaža Black's Beach, kjer so reševalci našli obe plovili, se nahaja približno 24 kilometrov severno od San Diega. Plaža slovi kot ena najboljših v južni Kaliforniji in privablja številne deskarje.

Ob kalifornijski obali se vsako leto zgodi na stotine pomorskih tihotapskih operacij, ki se včasih končajo usodno. Maja 2021 se je ob skalnati obali San Diega v močnem valovanju prevrnil prenatrpan čoln z migranti, pri čemer so umrli trije ljudje, več kot dvajset pa je bilo poškodovanih.

Po podatkih mehiškega konzulata v San Diegu je bilo vsaj nekaj sobotnih žrtev Mehičanov, vendar ni znano koliko.