Obležali trupli

Šok v Avstriji: Na ulici ustrelil nekdanjega nogometnega reprezentanta

R.T.
8. 2. 2023, 14.31
Posodobljeno: 8. 2. 2023, 15.22
Deli članek:

Avstrijo pretresa zločin, ki se je danes odvil na eni od dunajskih ulic in v katerem sta umrli dve osebi.

Linkedin
Volkan Kahraman, avstrijski nogometaš turških korenin, je v svoji karieri zbral tri nastope za avstrijsko reprezentanco.

V dunajskem okrožju Simmering sta danes dopoldne na eni od ulic obležali dve trupli. Kot poroča avstrijski časnik Kronenzeitung, sta se v lokalu Café La Strada sprla dva moška, prepir pa se je nato preselil na ulico, kjer je eden izvlekel pištolo in drugega ustrelil. Strelec si je nato sodil sam.

Po informacijah časnika je bil žrtev strelca 43-letni Volkan Kahraman, nekdanji avstrijski nogometni reprezentant. Na petelina je dvakrat pritisnil 46-letni moški. Reševalci so na kraj prispeli ob približno 11.40 uri, a je bilo oživljanje obeh neuspešno. Policisti natančnega vzroka za spor in poznejši zločin še ne poznajo, zadeva pa je v rokah kriminalistov.

Policisti so ulico Etrichstraße, na kateri se je odvil zločin, dopoldne zaprli, prebivalce pa so pozvali, naj se območju izogibajo. So se pa po navedbah časnika na prizorišču po zločinu zbrali sorodniki obeh mrtvih. Vladalo naj bi napeto ozračje, po navedbah očividcev pa naj bi prišlo tudi do ravsa.

Da je bil žrtev strelca Kahraman, potrjuje tudi avstrijski časnik Heute. Po njihovih informacijah sta se storilec in žrtev dobro poznala, bila naj bi celo tesna prijatelja in poslovna partnerja. Po navedbah enega od njunih skupnih znancev se v ozadju krvavega dogodka skriva ljubosumje.