Nedotakljivo zlo

Nekdanji policist se je za serijo pošastnih posilstev izognil smrtni kazni

J.V.
7. 2. 2023, 18.10
Posodobljeno: 7. 2. 2023, 20.39
Deli članek:

Svojim žrtvam je grozil s pištolo in pendrekom, uriniral po njih, jih bičal in gole zapiral v "špajz" pod stopnicami, nadziral s kamerami, medtem ko je bil on v službi.

Profimedia
David Carrick, nekdanji londonski policist.

Nekdanji londonski policist David Carrick je bil za brutalna posilstva 12 žensk, ki jih je zagrešil v skoraj dveh desetletjih službovanja, danes obsojen na "najmanj 30 let zapora". Grozila mu je sicer dosmrtna kazen, tako pa bo po 30 letih za zapahi lahko zaprosil za pogojni izpust.

48-letnik med branjem sodbe na londonskem kronskem sodišču Southwark ni pokazal čustev, zgolj sedel je na zatožni klopi z zaprtimi očmi in sklonjeno glavo, poroča Sky News. In še, da si je nekdanji metropolitanski policist v priporu skušal soditi sam. Carrick je sicer priznal krivdo za skupno 85 kaznivih dejanj po 49 točkah obtožnice.

Profimedia
Skica obtoženega na sodišču v Londonu.

Pričanja njegovih žrtev so bila grozljiva. "Obnašal si se, kot da si nedotakljiv," je med sodbo 48-letniku dejala sodnica Justice Cheema-Grubb. Svojim žrtvam je grozil s pištolo in pendrekom, uriniral po njih, jih bičal in gole zapiral v shrambo pod stopnicami, nadziral s kamerami, medtem ko je bil on v službi. "Prepričana sem bila, da me bo tisto noč ubil," je na sodišču dejala ena od posiljenih deklet.

Carrick se je branil, da je imel travmatično otroštvo; starša sta bila alkoholika in tudi sam je bil žrtev spolnih zlorab očeta. Zagovornik obtoženega Alisdari Williamson pravi, da njegov klient "sprejema polno odgovornost za to, kar je storil". Odvetnik je tudi poudaril, da je Carrick še en tragičen primer "žrtve, ki je postala sama rabelj". "Ne more prositi za usmiljenje in ga tudi ne išče," je še dejal Williamson.