Zagonetka pri sosedih

Našli cvetlične lonce in enega osumljenca, še vedno pa iščejo truplo

S.R.
7. 2. 2023, 08.20
Posodobljeno: 7. 2. 2023, 08.23
Deli članek:

Avstrijska policija se že mesec dni ukvarja z zagonetnim primerom z območja Salzburga, v katerem sumijo na kaznivo dejanje umora, a še vedno niso našli trupla žrtve.

Polizei Salzburg
Avtomobil, ki ga je prodajal Mohanad.

»Živijo dame in gospodje. Želim prodati svoj avto,« je 22. decembra na Facebooku zapisal v Avstriji živeč iraški državljan Mohanad A. Mohanad, ki so ga znanci opisali kot pridnega delavca, ki spoštuje zakone, je za svoj avtomobil znamke BMW X6 zahteval 17.000 evrov, a sta deset dni pozneje izginila tako on kot njegov avto. »Izginotje moškega je povezano s prodajo avtomobila,« je takrat dejal uslužbenec državnega tožilstva v Salzburgu Marcus Neher. Kriminalisti so primer hitro začeli obravnavati kot rop in umor, v katerega je bilo morda vpletenih več osumljencev, a po poročanju avstrijskega tabloida Kronenzeitung do danes niso našli trupla.

22. januarja so nato v povezavi s primerom aretirali enega osumljenca, tujega državljana, ki pa se brani z molkom. Njegove identitete niso razkrili, a so potrdili, da tako osumljenca kot Mohanada še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj.

Po informacijah tabloida pa policisti zdaj na podlagi radarske slike končno vedo, v katero smer je kritičnega dne odpeljalo vozilo, ki ga je prodajal Iračan. 2. januarja pozno zvečer je namreč vozilo ujel stacionarni radar na severu Salzburga. Z radarske slike je razvidno, da sta se v njem nahajali dve osebi, a je kakovost slaba, zato več podrobnosti niso uspeli razbrati. Naslednje noči se je signal Mohanadovega telefona povezal z enim od oddajnikov severno od Salzburga, nato je bil telefon naslednja slaba dva tedna ugasnjen. 15. januarja ga je nekdo znova prižgal, in sicer na območju občine Elsbethen jugovzhodno od Salzburga. Kriminalisti predvidevajo, da je to storil domnevni morilec. Na območju so pozneje našli cvetlična lonca, ki bi ju moral Mohanad na dan prodaje avtomobila pripeljati domov. Kot je namreč malo pred kritičnimi trenutki dejal soprogi, ga bo domov skupaj loncema predvidoma pripeljal kupec avtomobila. Slednji, ki velja tudi za glavnega osumljenca, je še vedno v policijskem pridržanju, pri čemer bo po navedbah tabloida jutri odločeno, ali ga čaka daljši pripor, ali pa bo zaradi pomanjkanja dokazov odkorakal na prostost.