Moški umrl na kraju dogodka

Policisti pojasnili več podrobnosti o krvavi drami v Murski Soboti

S.R.
6. 2. 2023, 13.43
Posodobljeno: 6. 2. 2023, 13.54
Deli članek:

Prekmursko prestolnico je včeraj pretresel zločin, v katerem je življenje izgubila ena oseba, še ena pa je bila poškodovana. Policisti so danes pojasnili več podrobnosti.

Jure Zauneker
Eno od prizorišč včerajšnjega zločina, ki jih preiskujejo kriminalisti.

O včerajšnjem krvavem dogajanju v središču Murske Sobote smo že poročali. Kot so pojasnili policisti, so bili ob 18.30 uri obveščeni o dogodku, pretepu, v katerem je bil hudo poškodovan moški, ki je malo pozneje na kraju umrl. Ob približno 19. uri so nato izsledili še drugega udeleženca, ki je bil poškodovan in je posledično pristal v bolnišnici. Portal Vestnik.si je poročal, da se je prepir, ki se je nato sprevrgel v pretep, na koncu pa se je zabliskal nož, odvil na območju Slomškove ulice. Drugi udeleženec, ki je s kraja zbežal, pa naj bi nato poskušal vstopiti v enega od blokov na Vrtni ulici, o čemer pričajo krvave sledi na vhodnih vratih, dvigalu in hodniku.

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so včeraj še dolgo v noč preiskovali prizorišče, na pomoč so jim priskočili tudi za to izurjeni pripadniki kriminalistično-tehničnega oddelka. Prisotni sta bili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Jure Zauneker/Vestnik.si
Kriminalisti so dolgo v noč preiskovali prizorišče.

Motiv še ni znan

Nekaj dodatnih podrobnosti včerajšnjega krvavega večera je v današnji izjavi za javnost podala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Dejala je, da preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Med drugim je potrdila, da je osumljenec oškodovanca, 26-letnika z območja PU Murska Sobota, ki je pozneje umrl, v stanovanjskem bloku na Slomškovi ulici napadel z ostrim predmetom in nato pobegnil. Osumljenec je sicer 48-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva v Sloveniji. Motiv za dejanje zaenkrat ni znan, policija pa osumljenca doslej še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. Presikava je še v teku, več informacij pa bodo posredovali, ko bo zaključena.

Vestnik.si
Kraj zločina v Murski Soboti.