Vstala od mrtvih

Razglasili so jo za mrtvo in strpali v mrliški voz, a je v pogrebnem zavodu znova »oživela«

R.T.
6. 2. 2023, 08.59
Posodobljeno: 6. 2. 2023, 10.10
Deli članek:

Na newyorškem Long Islandu je ta konec tedna od mrtvih vstala 82-letna ženska.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V enem od domov za starejše v kraju Port Jefferson na Long Islandu, otoku, ki je del metropolitanskega območja New Yorka, so v soboto malo po 11. uri eno od svojih varovank razglasili za mrtvo. Po 82-letnico je prispel mrliški voz in jo odpeljal v pogrebni zavod, kjer pa so po navedbah policije malo pred 14. uro ugotovili, da vendarle diha. Šokirano osebje je na kraj nemudoma poklicalo reševalce, ki so 82-letnico prepeljali v bolnišnico. Njeno trenutno zdravstveno stanje ni znano.

Prav tako zaenkrat ni znano, ali so jo za mrtvo razglasili zaradi napake, ali pa je šlo za kakšno zdravstveno stanje, »epizodo,« ki bi lahko prispevala k njeni navidezni smrti. Primer je zdaj v rokah tožilstva.

Kot smo že poročali, so podoben incident pred tednom dni zabeležili v enem od hospicev v ameriški zvezni državi Iowa. V tem primeru je že znano, da so varovanko za mrtvo razglasili zaradi napake. 66-letnico so v transportni vreči za mrliče prepeljali v lokalni pogrebni zavod, kjer je nato eden od uslužbencev, ki je odprl zadrgo vreče, šokiran ugotovil, da ženska »hlasta za zrakom.« Nemudoma so jo prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so potrdili, da nesrečnica diha, a da ni odzivna. Vrnili so jo v hospic, kjer pa je dva dneva pozneje umrla. Na zadnjo pot so jo pospremili družinski člani.