Grozljivo

Razglasili so jo za mrtvo, ona pa se je zbudila v vreči v pogrebnem domu

M. T. V.
3. 2. 2023, 11.07
Posodobljeno: 3. 2. 2023, 11.10
Deli članek:

66-letno žensko iz doma za ostarele v Iowi so razglasili za mrtvo, po dobri uri in pol pa so delavci pogrebnega zavoda opazili, se njen prsni koš premika.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Grozljiva napaka se je v začetku januarja pripetila v domu za ostarele v Iowi. 66-letno oskrbovanko z demenco, ki je bila že teden dni v hospic oskrbi ter je medtem doživela več zastojev dihanja, je tamkajšnja glavna medicinska sestra razglasila za mrtvo, saj več članov osebja ni moglo zaznati njenega pulza. Zapakirali so jo v vrečo za trupla in odpeljali v pogrebni zavod. A tamkajšnji zaposleni je opazil, da se v vreči nekaj premika: ženska je hlastala za zrakom! Takoj je poklical reševalce, ki so jo odpeljali v bolnišnico na intenzivno nego. 66-letnica je še vedno dihala, bila pa je neodzivna. Še isti dan so jo vrnili nazaj v hospic, kjer pa je dva dni kasneje zares umrla.

Kako je prišlo do takšne zmote, ni znal pojasniti nihče, očitno je ženski začasno zastalo srce, a je nato znova začelo biti. Sodišče je domu naložilo kazen v višini 10 tisoč evrov, najverjetneje pa jih čaka še tožba pokojničinih sorodnikov.