3000 evrov

Ignoriral policiste, vozil neregistriran avto in brez vozniške

M. T. V.
3. 2. 2023, 08.30
Posodobljeno: 3. 2. 2023, 08.37
Deli članek:

Dolenjski policisti so ustavljali že znanega prekrškarja, ki jih tudi tokrat ni razočaral - napisali so mu lahko kazen za številne prekrške.

Bobo
Fotografija je simbolična

Policisti PP Dolenjske Toplice so včeraj nekaj pred deseto uro zvečer med kontrolo prometa v Žužemberku ustavljali voznika osebnega avtomobila Volswagen passat, ki pa znakov policistov ni upošteval in je mirno nadaljeval z vožnjo. Policisti so se seveda odpravili za njim, v Dobravi, kjer je ustavil, pa so ga končno lahko legitimirali.

Med postopkom so ugotovili, da gre za njihovega starega znanca, 33-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je tudi neregistriran in nezavarovan avtomobil, odjavljen iz prometa, z nameščenimi ponarejenimi registrskimi tablicami. Povrh vsega pa se je v vozilu gnetlo več oseb, kot je to dovoljeno.

Prekrškarju so avtomobil zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog, napisali obdolžilni predlog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja. Za vse ugotovljene kršitve ga čaka kazen v višini 2880 evrov.