Ugrabitev in izsiljevanje

Šok na Obali: Ugrabili domačina, sledil je policijski lov

S.R.
27. 1. 2023, 08.20
Posodobljeno: 27. 1. 2023, 10.51
Deli članek:

V priporu je tuji državljan, še eden od domnevnih storilcev je na begu, žrtev pa naj bi bila doma v Izoli. To glede ugrabitve, ki se je prejšnji teden odvila na Obali, poročajo Primorske novice.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Časniku so namreč na PU Koper včeraj potrdili, da so pred tednom dni v Izoli obravnavali kaznivi dejanji ugrabitve in izsiljevanja. Drama se je odvila prejšnji petek, koprski policisti pa so zaenkrat z informacijami še skopi. Po navedbah tiskovne predstavnice koprskih policistov Anite Leskovec je koprski operativno komunikacijski center takrat v popoldanskih urah prejel obvestilo, da so neznani storilci v Izoli na silo v vozilo spravili domačina, pri čemer je »prijavitelj menil, da je le-ta ugrabljen.«

Na teren so se nemudoma podali policisti in kriminalisti, ki so po navedbah Leskovčeve vozilo izsledili še isti dan in osumljenca prijeli. Osumljenec je v naslednjih dneh stopil pred preiskovalno sodnico koprskega okrožnega sodišča, ki ga je poslala v pripor. Odvetnica osumljenca se je na sklep o priporu že pritožila. Zaradi interesa preiskave, nadaljnjih aktivnosti policije in zaščite žrtve na koprski policijski upravi podrobnejših informacij ne razkrivajo.

Po informacijah Primorskih novic naj bi se sicer 36-letni osumljenec, sicer tuji državljan, policistom predal na območju Spodnjih Škofij, policisti pa naj bi mu bili pred tem že na sledi. Še pred aretacijo je v okolici Škofij iz avtomobila izpustil tudi žrtev. Časnik navaja še, da naj bi bila osumljenca dva, tako naj bi eden očitno pobegnil, v ozadju celotne drame pa naj bi bila nesoglasja med poslovnimi partnerji.