Drama na dunajskem mostu

VIDEO: Tako so avstrijski policisti robato opravili s Slovencem

R.T.
26. 1. 2023, 11.06
Posodobljeno: 26. 1. 2023, 11.09
Deli članek:

Avstrijski policisti so v včerajšnji dramatični operaciji aretirali 55-letnega Slovenca, ki nikakor ni želel ustaviti.

Zajem zaslonske slike
Policisti so ga izvlekli iz avtomobila.

Posnetek dramatične aretacije na mostu čez donavski kanal na severu Dunaja je hitro zaokrožil po družabnih omrežjih. Zdaj je tudi znano, kaj se je v resnici zgodilo.

Kot je za avstrijski portal Heute pojasnil eden od njihovih bralcev, se je včeraj zgodaj zjutraj kot običajno odpravil v službo, a je tokrat za razliko od običajnega dne na zadevnem mostu v dunajskem okrožju Alsergrund obtičal. Pred njegovimi očmi se je nato odvila presenetljiva policijska akcija. K vozilu je pristopilo večje število policistov, ki je moškega za volanom avtomobila s slovenskimi registrskimi tablicami na silo izvleklo na asfalt. Dogodek se je odvil malo pred 6. uro zjutraj.

Vse skupaj naj bi se začelo, ker voznik ni ustavil na znake policistov, še več, ob policijski kontroli naj bi po poročanju časnika celo še pospešil. Policisti so ga na mostu uspeli ustaviti, a naj bi se jim tam znova »zoperstavil,« zato so morali uporabiti silo. Policisti so 55-letnega slovenskega državljana zaradi upiranja uradnim osebam pridržali.