Na mestu mrtev

Joseph je umrl, ustrelil ga je pes, ki je vanj nameril z zadnjih sedežev avtomobila

R.T.
26. 1. 2023, 08.21
Posodobljeno: 26. 1. 2023, 08.35
Deli članek:

Še preden sta lovca stopila na lovišče, se je odvila lovska tragedija.

Facebook
Joseph Austin Smith s psom, a domnevno ne tistim, ki ga je ustrelil.

Okoli sobotne tragedije v bližini mesta Geuda Springs v ameriški zvezni državi Kansas sicer ostaja odprtih še nekaj vprašanj, a so policisti kljub temu prepričani, da vedo, kaj se je zgodilo. Znano je, da je za strelnimi ranami iz lovske puške umrl 30-letni Joseph Austin Smith, ki se je z znancem podal na lovski izlet. Policisti so sklenili, da je šlo za lovsko nesrečo in da je na petelina nerodno pritisnil pes.

Smith je sedel na sovoznikovem sedežu poltovornjaka, za volanom katerega je sedel lastnik psa. Slenji se je nahajal na zadnjih sedežih vozila. Na zadnjih sedežih je ležala tudi lovska oprema, vključno s puško, so pojasnili policisti. »Pes, ki pripada lastniku vozila, je stopil na puško, slednja pa se je sprožila. Krogla je zadela sopotnika, ki je bil na mestu mrtev,« so policisti navedli v sporočilu za javnost. Identitete lastnika vozila niso razkrili, prav tako ni znano, kaj se je zgodilo s psom. Glede na okoliščine nesreče sicer tudi ni razloga, da bi se z njim karkoli zgodilo.

Ameriški časnik The Washington Post poroča, da to še zdaleč ni edini primer nezgod s strelnim orožjem, v katerih je na sprožilec pritisnil pes. Spomnili so primer iz Floride leta 2004, ko je nek mešanček, manjši kužek, nenamerno sprožil pištolo, krogla pa je nekega moškega zadela v zapestje. Leta 2015 je v ameriški zvezni državi Indiana labradorec z imenom Trigger svojo lastnico nesrečno ustrelil v nogo. Njena puška je ležala na tleh, ko je nanjo stopil Trigger. Leta 2018 je v zvezni dravi Iowa mešanec med labradorcem in pitbul terierjem, ki sliši na ime Balew, med igro ustrelil svojega lastnika Richarda Remmeja. Slednji je po lastnih besedah psa porinil s kavča, slednji pa mu je skočil nazaj v naročje, pri čemer je sprožil pištolo, ki se je nahajala v toku za njegovim pasom. Remme jo je odnesel zgolj s poškodbami. Istega leta je v zvezni državi New Mexico rotvajler z imenom Charlie, ko je sedel na zadnjih sedežih avtomobila, s tačko pritisnil na petelina puške. Krogla je zadela njegovega lastnika Texa Harolda, ki je takoj po nezgodi medijem pojasnil, da je sprva mislil, da ga je ustrelil ostrostrelec.